Over ons

Persoonlijk

Persoonlijke communicatie, flexibiliteit en bereikbaarheid staan bij ons voorop.

Behulpzaam

Wij helpen u graag. Wij ontzorgen.

Praktisch

Praktische en no-nonsense aanpak.

Wie zijn wij?
De drijvende kracht achter het kantoor van Van Alten Juridisch Advies is mr. Peter van Alten (1972). Hij studeerde Nederlands Recht (bedrijfsrechtelijke afstudeervariant met sociaal recht als keuzevak) en Notarieel Recht in Leiden. Hij is in 1996 cum laude afgestudeerd op het gebied van het medezeggenschapsrecht. Daarnaast is hij een vast auteur van arbeidsrechtelijke artikelen in een landelijk vakblad, schrijft hij columns en blogs met een arbeidsrechtelijk onderwerp. Peter is lid van een aantal klachtencommissies in de Gezondheidzorg. In de loop der jaren heeft Peter van Alten ook kennis en ervaring opgedaan op zowel het Onderwijsrecht als het Ambtenarenrecht. Hij geeft verder trainingen en opleidingen aan ondernemers en brancheverenigingen op het gebied van het arbeidsrecht.

image001
Peter van Alten is aangesloten bij De Juristenkamer (www.dejuristenkamer.nl) in Rotterdam, waar hij nauw samenwerkt met een vijftal andere juristen. Tevens is hij aangesloten bij de beroepsorganisatie voor bedrijfsjuridisch adviseurs (NeVoa), de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) en de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Zeeland (VAAZ). Daarnaast volgt hij postacademisch onderwijs aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het gebied van het Arbeidsrecht.

Peter van Alten is zijn carrière begonnen als Juridisch adviseur bij een landelijk accountantskantoor. Na een aantal jaar is hij zich gaan specialiseren op het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht.  Op 1 juni 2007 opende hij zijn eigen kantoor in Tholen (Zeeland). In 2011 breidde hij zijn activiteiten uit naar de regio Rotterdam. Hij werkte vanaf toen vanuit het kantoor in Schiedam samen met Fieke Boswinkel en Claire Vendel. Vanaf 01 april 2013 zijn zij samen verhuisd naar Rotterdam en werken zij sindsdien samen vanuit de vestiging in Rotterdam.

Sinds medio 2017 is Peter van Alten ook mediator (conflictbemiddelaar) en sinds 2020 is hij ook vertrouwenspersoonIntegriteit en ongewenste omgangsvormen. Hij is lid van de Landelijke vereniging voor Vertrouwenspersonen (LVV) en ingeschreven in het register LVV. Naast zijn werkzaamheden studeert hij (toegepaste) psychologie.

Peter van Alten werkt tevens op en vanuit zijn kantoor in Tholen aan de Ondernemersweg 5. 
Hij is ook lid van het Ondernemers Overleg Tholen (www.ondernemers-Tholen.nl). 

Vermeldenswaard is dat Peter reeds een aantal keer een bepaalde tekstbijdrage heeft geleverd aan het boek ‘Arbeidsrecht voor de professional’ van mr. Monique van de Graaf (SaMo Rotterdam/Dordrecht, ISBN/EAN: 978-94-92307-98-9).

Enkele specialiteiten:

Van Alten Juridisch Advies is gespecialiseerd in ondernemings- en arbeidsrecht en ondersteunt bedrijven bij de (ver)koop van de onderneming, herstructurering en reorganisatie, maar ook bij instroom, doorstroom en uitstroom van personeel in de breedste zin van het woord.

Arbeidsrecht
Ondernemingsrecht
Juridisch advies

Mogen we u ook helpen?

Neem dan gerust even contact met ons op. Bel +31 (0) 622 92 44 22.

Back To top Back to top