Versoepeling WW-premiedifferentiatie

arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd later aanleveren

Versoepeling regels bewijslast lage WW-premie

Sinds 1 januari 2020 geldt samen met de invoering van de WAB de mogelijkheid een lage WW-premie af te dragen (in plaats van de voorheen geldende hoge WW-premie). Dit is in een blog (WAB-Alert) in december 2019 op deze site al aangekondigd. Zie dat WAB-Alert voor meer informatie over lage en hoge WW-premie en de voorwaarden.

De werkgever is volgens de nieuwe regels verplicht een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in de administratie opgenomen te hebben. Het mag ook een door beiden getekend addendum zijn. Anders mag hij de lage WW-premie niet afdragen en moet hij de hoge WW-premie afdragen (5% hoger). De Minister heeft werkgevers tot 1 april 2020 de tijd gegeven om dit op orde te maken in de administratie. Vanwege de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt als gevolg van de Covid-19 crisis (Corona-crisis), heeft de Minister besloten de werkgever tegemoet te komen en de termijn te verlengen tot 1 juli 2020.

Dat geldt overigens alleen voor werknemers die al op 31 december 2019 voor onbepaalde tijd in dienst waren bij die werkgever.

Het Kennisdocument differentiatie WW-Premie is hierop aangepast.

 

Meer weten? Bel of mail me.

 

Back To top Back to top