Eerste uitspraak over combinatiegrond

bij ontbinding arbeidsovereenkomst

Breaking WAB news

Eerder schreef ik over de combinatiegrond die met de komst van de WAB is ingevoerd. Vanaf 1 januari 2020 geldt deze grond naast de andere 7 ontslaggronden in artikel 7:669 lid 3 BW. Met die combinatiegrond kunnen ontslaggronden kort gezegd gecombineerd worden, waar deze ontslaggronden ieder op zich niet tot een voldragen grond komen.

Hoe gaat de rechter ermee om?
Sinds heel kort is er een uitspraak van een rechter die zich boog over die combinatiegrond. De rechter oordeelde dat de werkgever de combinatiegrond had moeten motiveren. Door dat niet te doen, gaat de rechter niet zelf aan de slag om die grond te motiveren. Dus de grond wordt vervolgens niet inhoudelijk getoetst. Er volgt afwijzing van de verzochte ontbinding.

 

Zie de volledige uitspraak via deze link:

http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBNHO:2020:1036

en in pdf: ECLI_NL_RBNHO_2020_1036

Jammer dat er geen inhoudelijke beoordeling plaatsvindt en hoe zich dat verhoudt tot de extra vergoeding. Het is een kwestie van tijd en dan zal er een uitspraak verschijnen waarin die beoordeling wel aan bod komt. Wordt vervolgd.

Back To top Back to top