BURN-OUT

maatwerk vereist!

Burn-out vaker bij vrouwen?

Dat is beschreven in een artikel in De Volkskrant van 14 februari 2018. De link is hieronder opgenomen:

https://www.volkskrant.nl/economie/alleenstaanden-en-fulltimers-kampen-vaker-met-burn-outverschijnselen-dan-anderen-becijfert-cbs~a4569416/

Mijn ervaring met de begeleiding van werkgevers met personeel met een burn-out of met begeleiding van werknemers met ene burn-out dat de aanpak van de re-integratie vaak niet passend is. Dat zorgt er regelmatig voor dat het ziekteverzuim eigenlijk onnodig langer duurt. dat is vervelend. voor werkgever en vooral voor werknemer zelf. Dat kan anders. Dat moet anders. Met maatwerk kan de aanpak van de re-integratie een flink stuk verbeteren. Denk dan aan echt maatwerk en niet aan de standaarddingen, die vaak bij burn-out uit de (stoffige) kast gehaald worden. Oprechte aandacht en communicatie daarbij is van groot belang. Net als een heldere vastlegging van de voorstellen en van de gemaakte afspraken.

Als adviseur word ik blij als een traject op die manier opgepakt wordt en ik zie dat de zieke werknemer echt stappen maakt en het herstel van die werknemer bespoedigd wordt. Daar wordt de werknemer ook blij van. En de werkgever ook. Win-win situatie, zeg je dan.

Als je jouw verhaal wilt delen of advies wenst, bel of mail vrijbijvend.

T 0166 60 36 60
www.vanaltenjuridischadvies.nl

Back To top Back to top